Reserveer nu v.a. 18 juni!

Zeer, zeer gewaardeerde gasten, dorpsgenoten en liefhebbers van restaurant Onze Kerk,
(delen wordt gewaardeerd)

Het is al weer even geleden dat de horeca voor de 2e maal landelijk moest sluiten op 14 oktober. Een kleine maand later hadden wij ingeschat dat het verstandig was een langere winterslaap als bedrijf in te gaan. Hier kozen wij voor omdat het coronabeleid te weinig fatsoenlijke handvatten bood voor ons als ondernemers om af te wachten. Nu, 6 maanden later, is dit een wijs besluit gebleken. We waren enorm dankbaar voor de begripvolle reacties van jullie allemaal en van ons geweldig flexibele team.

We hebben in de tussentijd geprobeerd onze bijdrage te leveren doordat we onze muziek momenten zijn blijven organiseren en een gezond alternatief hebben gecreëerd met Greenz & Grainz in Made (de volwassen geworden Sap Soep Salade ;-)).

We merken dat we met de huidige berichten van de overheid over het heropeningsplan op hetzelfde punt zitten als in het najaar. Er is namelijk enorm veel onduidelijk en onzeker: Mogen de terrassen open op 28 april of toch later? Mag er alcohol geschonken worden of toch niet? Mag er in de avond gedineerd worden of alleen geluncht? Mogen mensen bij regen tijdelijk binnen schuilen of toch niet? En horen we het ruim op tijd of een week tevoren?

Wij moeten als ondernemers besluiten of we meedeinen op deze zeer korte termijn stappen en of dat haalbaar is om weer een gezond bedrijf te kunnen herstarten. Daar hebben we goed over nagedacht. We moeten vaststellen dat wij geen gezonde bedrijfsvoering kunnen creëren met het stappenplan wat er ligt vanuit de overheid. Maar belangrijker nog, we kunnen niet voor jullie gaan betekenen wat jullie van ons gewend zijn. Een terras openen waarvan de beperkingen nog volledig onduidelijk zijn, geen mogelijkheid om bij regen gasten binnen service te bieden en de onzekerheid in de vervolgstappen heeft gemaakt dat wij besluiten onze deuren pas later te zullen openen. Hoezeer we ook weten dat onze dorpsgenoten en fietsers snakken naar de gezelligheid, hoe erg we het ook vinden om hen teleur te stellen, we menen dat we oprecht niet anders kunnen besluiten voor een gezonde toekomst. We hopen op ieders begrip hierin.

Wij gaan voor een spetterende, gastvrije, gezellige, smaakvolle en goed voorbereide beleving in Onze Kerk met ons team zoals jullie dat van ons kennen. We gaan de opening van Onze Kerk vormgeven op vrijdag 18 juni (ervan uitgaande dat de lockdown dan echt al even achter ons ligt uiteraard), ‘tegelijk’ met de formele opening van Ons Oude Raadhuis. Een nieuw begin in 2021, waarin we ons weer gastheren en -vrouwen mogen noemen met (hopelijk nog maar) lichte aanpassingen.

Dus 18 juni! Reserveer vast je plekje in het restaurant via www.restaurantonzekerk.nl want we reserveren vooralsnog tot maximaal 30 personen (inschattend dat die maatregel dan geldt). Natuurlijk zijn jullie vanaf die datum ook meer dan welkom op een dan hopelijk weer maatregel-vrij terras.

Liefs, mede namens ons dierbare team,
Willem en Dieuwke